1400/08/11 /Dorsapax/Data/Sub_0/File/enews_EToolsFile_1400-11-11-1a6e5a11-f29a-45b0-8f4c-34f1ab0fb0b6.jpg
کارگاه پژوهشی با عنوان"بررسی نقش و آثار موافقت نامه های تجاری منطقه ای در توسعه بازار محصولات کشاورزی:تجارب جهانی و ارائه راهکارها برای ایران"

کارگاه پژوهشی ارائه دستاوردهای حاصل از انجام طرح پژوهشی با عنوان « بررسی نقش و آثار موافقت‏نامه ‏های تجاری منطقه ‏ای در توسعه بازار محصولات کشاورزی: تجارب جهانی و ارائه راهکارها برای ایران » با ارائه سرکار خانم‏ها دکتر کتایون شمشادی و مهندس فرزانه نجفیان به ترتیب مدیر و پژوهشگر گروه پژوهشی سیاست های کشاورزی و غذا موسسه پژوهش ‏های برنامه‏ ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه‌روستایی در تاریخ 11 آبان‌ماه 1400 از ساعت 9 الی 11 و با حضور جمعی از همکاران موسسه و مدیران و کارشناسان دستگاه‏ های مرتبط وزارت جهادکشاورزی در سطح صف و ستاد به صورت حضوری و مجازی توسط واحد آموزش موسسه برگزار شد.

هدف این کارگاه آشنایی با  مفاهیم و اهمیت موافقت‏نامه‏ های تجاری در جهان و مزایای آن در تجارت جهانی به ویژه برای کشور ایران با توجه به شرایط تحریمی آن بود. در این کارگاه با ارایه تصویری از همگرایی‏ های اقتصادی در سازمان جهانی تجارت، تجربیات موفق جهانی اتحادیه اروپا و بلوک اقتصادی آسه‏ آن در اجرای موافقت‏نامه ‏های تجاری بخش کشاورزی و تاثیر آن بر بخش کشاورزی  مورد بررسی گرفت. سپس موافقت‏نامه تجارت ترجیحی اوراسیا به ‏عنوان مهمترین تجربه ایران در انعقاد موافقت‏نامه‏ های تجاری ارایه و تجارت بخش کشاورزی ایران با اتحادیه اوراسیا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

مطالب ارائه شده حاوی: تعریف و اهمیت موافقت‏نامه ‏های تجاری، جایگاه موافقت‏نامه ‏های تجاری در سازمان جهانی تجارت، تجربیات جهانی (اتحادیه اروپا و بلوک آسه آن) و تجربه موافقت‏نامه تجارت ترجیحی اوراسیا بود. در پایان از شرکت‏ کنندگان درخواست شد نظرات و پیشنهادات کارشناسی خود را در این خصوص ارائه نمایند و بحث و تبادل نظر کارشناسی در خصوص مطالب ارایه شده صورت گرفت.

مطالب ارائه شده