مشارکت موسسه در اولین همایش بازنمایی هویت روستایی، روستای پنداس کاشان، 28 و 29 مهرماه 1401

اولین همایش بازنمایی هویت روستایی به مدت دو روز در روستای پنداس کاشان با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور، مسئولین وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان استان اصفهان و شهرستان کاشان در محل این روستا  برگزار شد. این همایش  که با محوریت جامعه محلی توسط دست اندرکاران و نهادهای مختلف برنامه ریزی شده بود، شامل فعالیتهای متعدد مانند  افتتاح نخستین «دفتر میراث بانی کشور»،   انجام بازی های بومی و محلی، جشنواره غذاهای محلی و تور طبیعت گردی در روستای پنداس از توابع بخش برزک کاشان بود. بعلاوه، کارگاه های  آموزشی  مختلف با عناوین  فناوری بومی و قابلیت آن در معماری روستایی، گردشگری اجتماع محور( اجتماع محلی)   و امور حفاظتی بناهای تاریخی ارایه شد.

موسسه پژوهش‏ها به عنوان دبیرخانه جیاس و نقطه تماس فائوبرای ثبت و گسترش نظامهای میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی ((GIAHS در این برنامه مشارکت کرد. قائم مقام محترم رئیس موسسه، آقای دکتر پالوج به همراه سرکارخانم دکتر سلطانی مدیر محترم گروه پژوهشی توسعه کشاورزی و روستایی و سرکارخانم حضرتی پژوهشگر این گروه پژوهشی موسسه  در این همایش برنامه حضور یافتند. پس از افتتاحیه، در عصر روز پنجشنبه، 28 مهرماه، یک   کارگاه آموزشی با عنوان «توسعه گردشگری پایدار کشاورزی و روستایی مبتنی بر GIAHS »    با ارائه  سرکارخانم دکتر سلطانی برگزار شد. . این کارگاه با ارائه مقدمه ای در مورد گردشگری روستایی وکشاورزی و رویکردهای توسعه گردشگری شروع شد. درادامه موضوع نظامهای میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی (GIAHS )  تشریح شد و در نهایت پیشنهاداتی برای توسعه گردشگری درسایتهای جیاس ارائه شد. در ادامه،   جلسه پرسش و پاسخ با کارشناسان میراث فرهنگی کاشان و همچنین مدیریت جهادکشاورزی کاشان برگزار شد. توسعه نظامهای میراث کشاورزی مورد استقبال دهیاران وجامعه محلی بخش برزک کاشان قرار گرفت ودرحاشیه کارگاه به سوالات ایشان به صورت مبسوط پاسخ داده شد. بعلاوه، پیشنهادات جدید برای ثبت به عنوان نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی ارائه و  مقرر شد با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشان پرونده های مربوط مورد بررسی قرار گیرد و در صورت واجد شرایط بودن نسبت به تهیه پیشنهادها و ارائه به فائو بمنظور ثبت اقدام لازم صورت پذیرد.

1401/07/29