نشست علمی ارائه دستاوردهای حاصل از شرکت در دوره های بین المللی با عنوان"تبدیل ضایعات به ثروت ،بازیافت ارزش افزوده از صنایع فرآوری کشاورزی"

نشست علمی ارائه دستاوردهای حاصل از شرکت در دوره‌ بین‌المللی با عنوان «تبدیل ضایعات به ثروت: پس از برداشت محصول تا بازار مصرف» با ارائه جناب آقای دکتر محمدرضا نقاش زاده  کارشناس محترم زراعت و مروج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در تاریخ 10 آذر ماه 1399 از ساعت 9 الی 11 و با حضور جمعی از پژوهشگران موسسه و پژوهشگران و کارشناسان دستگاه‏ های مرتبط وزارت جهادکشاورزی به صورت مجازی در موسسه برگزار شد. این نشست حاصل تجربه شرکت در یک دوره آموزشی با همین عنوان در اسفندماه سال 1397 بود که بطور مشترک توسط «مرکز توسعه یکپارچه روستایی آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP)» و «موسسه ملی توسعه روستایی و پانچایاتی راج هندوستان (NIRD&PR)» به مدت 10 روز در شهر «هانوی» کشور ویتنام برگزار شد. در این دوره نمایندگانی از کشورهای عضو سیرداپ شامل ایران، هندوستان، نپال، مالزی، اندونزی، لائوس، بنگلادش، تایلند، فیلیپین، سریلانکا، ویتنام و فیجی حضور داشتند. هدف از برگزاری این دوره آشنایی با علل ایجاد ضایعات و تلفات در محصولات کشاورزی، آشنایی با فرآیندهای تبدیلی و فناوری­های پس از برداشت، بررسی راهکارها و اقدامات اجرایی، پژوهشی آموزشی و ترویجی در جهت کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و ارائه تجربیات کشورهای عضو سیرداپ در این‌خصوص بود. همچنین شرکت‏ کنندگان در این دوره ضمن مطرح نمودن مسایل و مشکلات، تجربیات خود را در ‌زمینه کاهش تلفات و ضایعات محصولات کشاورزی در کشورشان به اشتراک گذاشتند. مباحث ارائه شده عمدتاً بر‌محورهای بهینه­ سازی روش­های نگهداری و انبارداری، بهینه­ سازی روش­های بسته بندی، فرآوری و تبدیل و استفاده بهینه از باقیمانده های گیاهی، پسماندها و تبدیل زائدات به فرآورده های قابل مصرف و با ارزش افزوده بیشتر در جهت کاهش ضایعات و تلفات محصولات کشاورزی و نقش جامعه روستایی به­ منظور تأمین امنیت غذایی بود. بازدید از نمونه­ های موفق و طرح­های روستایی در مناطق مختلف کشور ویتنام از برنامه های دیگر دوره بود.

مطالب ارائه شده

1399/09/10